WINMAN - Windows Manufacturer CompanieSfaturi UtileContactROUKDEFRIT
PRODUSESERVICIIAVANTAJEPORTOFOLIUPARTENERI
Sfaturi Utile
Reynaers AluminiumGuardian IndustriesSaint-Gobain GlassSIEGENIA AUBIDORMA

Calitatea profilelor, a feroneriei, a geamului termoizolator, execuția și montajul corect sunt principalele condiții pentru o bună comportare în exploatare a ferestrelor și ușilor din PVC sau aluminiu.

1. Materialul profilelor

Materialul profilelor din care se confecționează tâmplăria poate fi PVC, aluminiu, lemn sau lemnul stratificat. În cazul locuințelor este preferat profilul din PVC datorită raportului optim dintre calitate și preț. Aceste profile din PVC au o conductivitatea termică redusă, sunt durabile, nu necesită vopsire și sunt ușor de întreținut. În cazul suprafețelor mari este indicată folosirea profilelor din aluminiu, care pot prelua sarcinile statice specifice.

2. Feroneria

La fel de importantă ca și materialul tâmplăriei este și feroneria. Aceasta provine de regulă de la furnizori cu renume pe piața de profil și garantează buna funcționare a întregului ansamblu la cât mai multe cicluri închis-deschis, permite reglarea pe trei direcții, este zincată în profunzime la cald pentru a preveni ruginirea și are prezente mai multe puncte de închidere pentru o rezistență sporită la încercarea de efracție.

3. Geamul

Alegerea corectă a tipului de geam ia în considerare o multitudine de factori precum condițiile climatice ale zonei sau nivelul de poluare fonică. Calitatea geamului este hotărâtoare într-o fereastră deoarece pierderea căldurii se face în proporție de cca. 40% prin acesta. Este recomandat geamul termoizolant cu LOW E, care prezintă pe una dintre fețe o peliculă compusă din straturi microscopice de argint care fac ca foaia de geam să aibă o izolare termică superioară. Coeficientul de transfer termic nu trebuie să fie mai mare de 1,4 W/m2K.

4. Montajul tâmplăriei

Un aspect la fel de important precum tâmplăria în sine îl reprezintă și montajul acesteia. Montajul trebuie realizat de personal calificat și cu respectarea tuturor indicațiilor furnizorului de sistem, etanșând perfect cu bandă precomprimată și spumă poliuretanică aplicată pe conturul exterior în zona de racord cu peretele, asigurând astfel toate condițiile pentru ca tâmplăria achiziționată să își demonstreze pe deplin calitătile.